1420 четения

Крадец нападна и наби 91-годишна в Горна Оряховица, за да й отмъкне 495 лева

 

Крадец е нападнал, набил и ограбил 91-годишна жена в Горна Оряховица. Сигнал за грабежа е получен в 10,30 ч. във вторник от гражданка, която намерила на улицата възрастната жена в безпомощно състояние.

Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че малко по-рано същата сутрин потърпевшата – 91-годишна жена от същия град, прибирайки се към дома си, е била застигната от непознат мъж. Той я ударил в областта на главата, в резултат на което жената паднала на земята. Възползвайки се от безпомощното й състояние, мъжът извадил портфейл с 495 лв. от джоб на връхната й дреха и побягнал. След преглед пострадалата е освободена за домашно лечение с охлузни рани, без опасност за живота.

Старицата се прибирала към дома си с току-що получената пенсия. Мъжът не я е проследил преди това, просто решил да я нападне на безлюдно място. Още същия ден полицията в Горна Оряховица е заловила евентуалния извършител на грабежа, но засега 52-годишният местен бандит с над 20 години зад решетките е само заподозрян. Парите на бабата не са намерени, а той все още не бил разпознат.

Нели ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *