1329 четения

Търновски заведения подкрепят героите в бяло от болницата с топла храна

 

Ресторантьорите призовават техни колеги също да се включат в инициативата

 

СОБСТВЕНИЦИ НА ДВЕ ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТРОГВАТ С ЖЕСТ МЕДИЦИТЕ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“, разбра Борба“. Те изпращат вкусни ястия за дежурните в шестте COVID отделения на лечебницата и по този начин изразяват своята съпричастност с борбата им срещу пандемията. Ресторантьорите призовават още от представителите на бранша в старата столица да се включват в инициативата „Хапка надежда“, тъй като това е най-малкото, което могат да направят в знак на благодарност за положения труд за опазване на здравето и живота на населението в областта. Идеята е обществеността да покаже, че медиците не са сами в безпрецедентната ситуация.

От началото на септември семейният ресторант „Аз и ти“ доставя храна на лекарите доброволци в специализираните структури на търновската болница за терапия на пациенти с коронавирус. Собственикът на заведението Петко Тюфекчиев не е афиширал до момента за благородната постъпка и едва се съгласи да сподели пред „Борба“ защо е взел решението да подкрепи стационара в този тежък момент. „Правим го, защото сме съпричастни с медиците и техните усилия. Убедени сме, че ако сме обединени, всички заедно ще успеем да преборим това изпитание“, коментира той.

От заведението изпращат храна на здравните работници веднъж дневно, като предварително медиците правят заявка за това какво желаят за хапване от менюто на пицарията. Собственикът увери, че ще продължават с доставките, докато в клиниката не бъде изписан и последният инфектиран.

Пицария “Tempo„ в старата столица също вече дарява храна за специалистите в областната болница. “Имаме огромно желание, но няма да можем да покрием дълъг период от доставки за 40-те медици в COVID отделенията. Вярваме, че ще се включат и други заведения и хора за набиране на средства”, съобщиха от заведението.

Акцията се провежда в още няколко града в България – София, Варна, Габрово, Плевен, Бургас. Целта е медиците във всички лечебни заведения, в които лекуват заразени, да получат вкусна и качествена храна. Търсят се доброволци за разнос на доставките и дарители на средства за продължаване на инициативата. Повече за кампанията може да откриете във фейсбук групата „Проект за доброто“.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!