Общество

В онлайн групите за взаимопомощ пропищяха от измамничка от старата столица

Търновката пускала за продан дарени й бебешки стоки и злоупотребявала с добротата на благодетели

 

МЛАДА МАЙКА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ШОКИРА БЛАГОДЕТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА, СЛЕД КАТО ИЗПОЛЗВА ПОЛУЧЕНИ МНОЖЕСТВО ДАРЕНИЯ ЗА БЕБЕ ЗА СОБСТВЕНА ИЗГОДА. Жената допълнително подкопа доверието на тези, които безвъзмездно отделят от доходите си, за да помагат на нуждаещи се. Разочарованието на хора с добри сърца се случва във време на отлив и от платформата „Хелпкарма“, за която стана ясно, че прибира крупни суми уж за поддържане на сайта.

Болярката привлича състраданието на потребители в социалната мрежа с историята, че е майка на три деца, взема само социално майчинство, а мъжът й работи като монтажист на климатици. С доходите уж трудно успявали да покрият сметките за храна, квартира, ток и други нужди и затова се налага да търси съдействие от добродетели.

Търновката бе разконспирирана от администратори на няколко фейсбук групи за взаимопомощ, сред които „Мами в нужда“. Измамничката многократно е търсила помощ за децата си с трогващи апели от сорта „Утре ни изписват от болница, нямам пари да купя адаптирано мляко“. Просила е за памперси, дрешки, консумативи, колички и играчки. Когато обаче някой я съжали и изпрати по куриер необходимите вещи, които не може да си позволи, дни по-късно болярката ги пуска за продан в други групи или сайтове за онлайн търговия.

Един от фрапантните примери е постъпката й с подарена й бебешка люлка на ток. Непосредствено след като я получава безвъзмездно от благодетелка, я обявява за продан за 60 лв. Същото се случило с якета, кошарки, играчки и т.н.

Хората, с които е злоупотребила, са десетки и някои настояват да бъде подаден сигнал в полицията. Други пък смятат това за безполезно, тъй като в случая не е незаконно да се продават вещи, но е неморално.

След като бива разобличена, търновката си прави други фейсбук профили и продължава да върти схеми за облагодетелстване с дарения. Пробва и през акаунта на мъжа си.

„Същата жена иска от мен да й помогна като й изпратя памперси, а вечерта качи снимка, че е на караоке бар. Грехота е да се злоупотребява с добротата на хората“, гласи коментар на една от измамените жени.

Търновката е потърсила помощ и в нашумялата група „Имот под наем – без наем“, където пък моли за предоставяне на къща, в която да се пренесе със семейството си.

Опарените призовават хората да внимават на кого помагат, тъй като все по-често уж изпадналите в немотия се оказват мошеници.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *