Зонта клуб и Ротари събират средства за мобилен рентген за областната болница

Фирма „Престиж“ също се включва в благородната инициатива

 

ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА КЛУБ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, И РОТАРИАНЦИТЕ В СТАРАТА СТОЛИЦА ПОДЕХА КАМПАНИЯ ПО СЪБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА АПАРАТУРА за МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Двете организации обединяват усилия, за да помогнат със сума за закупуването на портативен рентгенов апарат. Уредът струва 165 000 лв., поясни д-р Йорданка Томова, която е президент на женската структура.

„Този мобилен рентген е на колелца и може да се вкарва директно при болните, вместо те да бъдат карани за образно изследване. Неговото действие е от огромно значение при диагностицираните с коронавирус, които развиват пневмония и се нуждаят от проследяване на състоянието чрез рентгенова снимка“, обясни тя.

По думите й Зонта клуб ще преведе част от средствата за апаратурата още тази седмица, като някои от членуващите в организацията ще направят и лично дарение.

„Апаратът е скъп и е невъзможно да успеем да осигурим цялата сума. Опитваме се да помогнем с колкото можем и сме съпричастни с областната болница, която поема най-големия товар от инфектирани в региона“, допълни д-р Томова.

На апела за закупуване на скъпата техника откликва и местната фирма за сладки изделия „Престиж“. Компанията също дарява средства за инициативата.

„Болничните заведения и всички хора, отдадени на здравеопазването в България, са подложени на изключително натоварване и напрежение от усложнената епидемична обстановка. Тяхната отдаденост и професионализъм са вдъхновение и смисъл за всички нас“ – споделя Дарина Стоянова, изпълнителен директор на компанията.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.