12 предприятия за хранителни продукти в областта кандидатстваха за помощ до 50 хиляди евро от ЕС

12 МАЛКИ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, ПРОИЗВЕЖДАЩИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ В РЕГИОНА, СА ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ за субсидиране по подмярка 21.3 – „Извънредно временно подпомагане за малки и средни предприятия и признати групи и организации на производители COVID 3“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Част от кандидатите са пожелали подпомагане в направление за еднократно платима сума на база средносписъчен брой на персонала в периода март – юни 2020 г., а друга – за еднократно платима сума на база 5% от стойността на декларираните нетни приходи от реализация на преработени селскостопански продукти за 2019 година.

 

Заявилите нужда от финансиране бизнеси са в сферата на млечните, местните, хлебните и пчелните продукти, а също така и производството на плодове, зеленчуци и гъби. Фирмите могат да получат помощ в размер от 5000 до 50 000 евро.

Също 12 заявления са подали производители във Варна. Най-много са кандидатите в София – 32. Общо 211 фирми са пожелали да се възползват от извънредната мярка с бюджет над 7 млн. лв.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.