Неотложният кабинет в Горна Оряховица остана без безплатни бързи тестове за коронавирус

ВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ПРАВЯТ БЕЗПЛАТНИ БЪРЗИ АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ ЗА COVID-19 В НЕОТЛОЖНИЯ КАБИНЕТ НА ДКЦ в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Средствата за изследванията, осигурени от Община Горна Оряховица, вече са оползотворени. Причина за това е огромният наплив от пациенти, насочени от личните си лекари или дошли на собствен ход заради съмнения, че са заразени.

За да се намали натовареността на Спешна помощ, неотложният кабинет заработи преди повече от седмица денонощно. Дежурният екип обаче не смогваше да обслужи всички пристигащи, затова бе въведено ограничение тестовете за коронавирус да се правят до обяд. Въпреки това се стигнало до близо сто изследвания дневно, което натрупало задължения към лабораторията в размер на 8000 лв. към петък. Разходите продължават да се трупат и набраните средства в дарителската сметка на Горна Оряховица няма да стигнат за повече тестове.

В неотложния кабинет продължават да се извършват прегледи на съмнителни и доказани инфектирани, но вече единственото място в областта, където се правят безплатни бързи тестове, остава фургонът пред спешното отделение на търновската болница.

В частните лаборатории цената на услугата е около 25-30 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *