91 четения

Очаква ни по-често слънчево, но студено време, със сутрешни мъгли

През нощта времето ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

В петък ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. До обяд ще бъде почти тихо, а след обяд ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 6 и 8 градуса. За В. Търново максимална температура около 7. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3 градуса. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.2 гр. през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е -9.2 през 1983 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 16 минути и ще залезе в 16 часа и 49 минути.

Фаза на Луната: пет дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

В събота времето ще бъде облачно. Около и след обяд ще завали дъжд, а в Предбалкана и по високите полета вечерта ще превали сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – минималните между 2 и 4 гр., а максималните между 4 и 6.

В неделя и понеделник ще бъде почти слънчево. Вятърът ще бъде слаб от западната четвърт. Температурите ще останат ниски и минималните ще бъдат между -2 и 0, а максималните между 4 и 7, в понеделник максималните ще са с 1-2 градуса по-високи.

В понеделник през нощта ще бъде облачно, но от вторник до края на периода ще преобладава слънчево време със сутрешни димки и мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните ще бъдат около нулата, а максималните между 8 и 10 градуса.

Над западните и централните части на Стара планина в събота ще бъде облачно. На много места ще вали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около и под 0. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -5. От неделя до края на периода ще бъде предимно слънчево, само във вторник ще има временно заоблачаване. Ще духа умерен вятър от югозапад, но във вторник вятърът ще бъде силен от северозапад. Температурите ще се повишат и на 1200 м ще бъдат между 5 и 7 градуса, а на 2000 м – малко под 0.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *