Долна Липница пропищя от тормоз на 21-годишен, влизал пиян по къщите

Кметът на селото Емил Илиев: “Полицията го прибира, прокуратурата го пуска, хората търсят мен!“

 

ЦЯЛО СЕЛО Е ПРОПИЩЯЛО ОТ НАБЕЗИТЕ НА 21-ГОДИШЕН, който влиза в къщите по тъмно и проси алкохол и пари. Любен от Долна Липница е отлично известен на властите, но въпреки последните му престъпления той се разхожда на свобода и тероризира особено възрастни и самотни жители на павликенското село.

„Полицията го прибира, прокуратурата го оставя, хората търсят мен. Този младеж в неделя вечерта пак е нахлул в къща в селото, бил е пиян и е искал алкохол. Аз бях на лов и посъветвах хората да се обадят на тел.112. Не знам какво е станало, но само два дни по-рано той беше арестуван и явно пуснат отново. Питах прокурора в Павликени защо не го прибират, но ми казаха, че влизането по къщите не било… престъпление!“, заяви вчера кметът на Долна Липница Емил Илиев.

СПОРЕД ПОЛИЦИЯТА В ОБЛАСТНИЯ ГРАД СРЕЩУ МЛАДИЯ МЪЖ Е образувано бързо производство за хулиганство.  В четвъртък в полицейското управление в Павликени е получен сигнал от мъж от  Долна Липница, че 21-годишен обикаля къщи със самотно живеещи хора и ги принуждава да му дават алкохол. Изпратеният в селото полицейски екип е установил мъжа пред магазин за хранителни стоки, където викал и обиждал клиентите  и опитвал да счупи намиращите се в близост пейки. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа,но явно след това е освободен.

ПРЕДИ ОКОЛО ДВЕ СЕДМИЦИ ЛЮБЕН ПАДНАЛ В ЦЕНТЪРА НА СЕЛОТО И СИ разбил главата. Кметът Илиев извикал Спешна помощ и линейка все пак се появила. „След като ме овикаха, че занимавам докторите с този човек в условията на пандемия, му сложиха малко риванол и ме посъветваха да не ги търся за такова нещо. Аз кого да търся в тази държава и какво да правя с Любен!? Трябва ли да се стигне до тежко криминално престъпление – или него да убият, или той да убие някого по къщите, за да се вземат адекватни мерки ?“, пита Емил Илиев.

Родителите на младия мъж били вдигнали ръце от него, защото постоянно ги тормозел за пари и алкохол. През септември излязъл от затвора. Ходил на работа на морето, но се отклонил от мярката за поредно престъпления и работодателят го изгонил. Сега бил с пробация, но продължавал да дерибейства. „Вие как си представяте някой да влезе  у вас, да  седне на масата и да иска да пие или пък да иска пари“, пита още кметът на Долна Липница. Той управлява населеното място втори мандат, а преди е бил в охранителния бранш и 20 г. е работил в кметството и познава системата. Казва, че сега в селото има около 550 жители, но други проблеми освен с Любен няма. Той обаче не знае как да се справи с тормоза от страна на този млад човек и алармира прокуратурата да се намеси в случая с адекватни мерки.

Нели СУКОВА

2 thoughts on “Долна Липница пропищя от тормоз на 21-годишен, влизал пиян по къщите

  • 24.11.2020 в 11:30
    Permalink

    момчето се нуждае от помощ и лечение и после да си намери работа не от белезници и поредната присъда

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *