Кметът на Велико Търново Даниел Панов нареди: „Неработещите фирми в общински имоти – без наем“

Бизнесът във Велико Търново и общината, чиято дейност е спряна с въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за периода 27 ноември – 21 декември, ще бъде освободен от наеми за общинско имущество. Облекчението ще е за периода, в който работата на съответните фирми е преустановена, нареди кметът Даниел Панов. Това е първата местна мярка за облекчение при новите условия и идентична с подобна от първата пандемична вълна в началото на годината Общинска администрация вече работи по изготвянето на предложението, което ще бъде внесено за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновски общински съвет. Облекченията ще се отнасят до всички наематели, които ползват общинско имущество, но не могат да работят заради въведените от здравните власти мерки. И макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. По същия начин наемателите на общинско имущество бяха освободени от наеми и по време на извънредното положение през пролетта.

2 thoughts on “Кметът на Велико Търново Даниел Панов нареди: „Неработещите фирми в общински имоти – без наем“

 • 03.12.2020 в 6:43
  Permalink

  Даниеле, обръщам се по този начин към теб, защото от много години живея в САЩ и така съм свикнал ,и от много години е този цирей,на който не обръщаш внимание .
  .Аз съм от В.Търново и съм работил 40г.като проектант на сгради в Пр.Орг-я.През 2019г бях 6м.в града.Неприятно ми беше да видя една отсечка от 100м към Ж.Блок 12 по ул.“Г.Измирлиев“12. на „Пишмана“.
  Отсечката е от бетон ,който се е разкъртил и е с дупки .Мисля,че има писма от собствениците от мн.години,но няма решение .Вярвам,че ще се намерят средства и ще се асфалтира този отрязък .А има и добра бет.основа .Знам,че всеки се разглезва,когато дълго заема някаква отговорна длъжност .Това е качеството на индивида .Вярвам,че ще се отнесете сериозно по случая .Освен това лятото на 2021г ще бъда в града ,и ще искам среща .

  Отговор
 • 03.12.2020 в 6:48
  Permalink

  Вие тоталитарна държава ли сте?“ Какво одобрение . Това ще го пратя на Бойко,да си види отговорника на ГЕРБ за областа .
  Ще започна да си мисля ,че са били прави протестиращите .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.