Минимум 130 лв. струва домашното лечение при леко протичане на инфекцията от коронавирус

Скъпите лекарства карат много инфектирани да искат хоспитализация, тъй като не могат да си позволят медикаментите

 

МНОГО ОБЩОПРАКТИКУВАЩИ ЛЕКАРИ НАЗНАЧАВАТ КОКТЕЙЛ ОТ ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ, ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И ПОДСИЛВАЩИ ВЕЩЕСТВА НА ПАЦИЕНТИТЕ СИ, които са диагностицирани с коронавирус, но заболяването при тях протича сравнително леко. Прави впечатление, че изписаните субстанции се припокриват, което говори за употребата на неофициален протокол сред медиците. Джипитата обикновено препоръчват приема на 14 фармацевтични продукта, за които заразените трябва да платят минимум 130 лв. Съвсем се усложнява финансовата картина в едно домакинство, ако са положителни всички членове на семейството. Освен това, за сметка на пациентите е и PCR тестът, удостоверяващ, че става дума за COVID-19. Изследването струва 120 лв., а не са рядкост тези лични лекари, които отказват да назначат терапия, ако болният откаже да се тества.

Наше проучване в няколко аптеки показва, че изписваните медикаменти се търгуват на различни цени и обикновено разликата между определени субстанции варира в порядъка на едва два лева.

Домашната терапия за леките форми на коронавируса включва витамините C, D, B1, E и A, минералите цинк и селен, и хранителните добавки OMEGA 3, мелатонин, кверцетин и т.н. Задължително присъства добре познатият ни от години аспирин, в комбинация с антистенокардин и натаспин. Те влияят благоприятно на кръвообращението и предотвратяват образуването на тромби.

В предписанието обикновено попада и нурофен и фаматодицин, който пък е за потискане на повишена стомашна киселинна секреция на стомашните жлези.

Когато няма притеснителни симптоми, джипитата не изписват антибиотик. Техният съвет е да не се предприема прием на такъв на своя отговорност, тъй като вероятността човек сам да си навреди, вместо да си помогне, е много по-голяма. Освен това може да се развие резистентност, което в бъдеще ще затрудни лечението на други болести.

МЕДИЦИТЕ ВСЕ ПАК ПРИПОМНЯТ, ЧЕ ЗА МОМЕНТА НЯМА ДОКАЗАНО ЛЕКАРСТВО ЗА КОРОНАВИРУС и препоръчваните медикаменти имат за цел да засилят организма сам да се справи с инфекцията и да предотврати евентуални поражения върху останалите органи и системи на човека.

Специалистите подчертават, че при тези, при които заразата доведе до влошаване и развитие на пневмония, не трябва непременно да се налага хоспитализация. Приемът в болница трябва да бъде свързан с настъпване на задух, тежка кашлица и температура.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *