Седмична прогноза за времето

В петък и събота до обед ще бъде облачно и мъгливо. В крайдунавските райони в петък през целия ден ще остане облачно. В събота след обяд от запад-югозапад ще нахлува средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат около и под 0°, а максималните ще са между 9° и 12°, в местата с по-трайни мъгли около7°-8°.

В неделя ще преобладава облачно време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад.Минималните температури ще останат между -2° и 0°, а максималните ще се понижат и ще бъдат между 6° и 8°

В понеделник и вторник ще настъпи съществена промяна на времето. Ще бъде облачно отначало с валежи от дъжд, а от понеделник вечерта ще превалява и сняг. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Температурите чувствително ще се понижат и минималните ще са между -5 и -2°, а максималните – около и под 0°.

В сряда и четвъртък валежите постепенно ще спират, но температурите ще останат без промяна.

Над западните и централните части на Стара планина в петък и събота ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 7-8°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 2-3°.

От неделя ще настъпи рязко застудяване. Ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността във вторник и сряда. Ще вали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Температурите чувствително ще се понижат и на 1200 м ще бъдат между -2° и 0°, а на 2000 м – около -8°, а в понеделник ще се понижат до минус 12° – минус13°.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *