756 четения

Ученичка на свищовското СУ „Цветан Радославов“ е финалист в националния конкурс „Научните открития, които ме вдъхновяват“

 

 

Соня Георгиева, ученичка от XI “а” клас на СУ „Цветан Радославов“ – Свищов, е сред финалистите в националния конкурс „Научните открития, които ме вдъхновяват“. Нейната презентация на тема „Периодичният закон и периодичната система на Д. И. Менделеев“ е високо оценена. Конкурсът е част от традиционното събитие „Европейска нощ на учените“ и цели да популяризира сред ученици, студенти и широката общественост постиженията на науката, научните открития и възможностите, които те дават, за да направят живота ни по-лесен, по-разбираем, по-вълнуващ.

Соня се обучава в първата паралелка с профил „Природни науки“ в училището и общината и това обуславя нейните интереси и любознателността й в областта на химията, биологията, физиката и астрономията.

В петък се проведе онлайн събитие, на което бяха обявени имената на всички финалисти, а защитата на проектите се състоя в електронна среда в събота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *