2076 четения

Организират акцията „Зелен петък“ за безплатно пазаруване в старата столица

СВОБОДНИЯТ ПАЗАР „КИЛЕРЪ“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПЕТЪК НА УЛИЦА „СИМЕОН ВЕЛИКИ“ №5,  ЕТ. 2 ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. На него всеки може да вземе безплатно каквито вещи си хареса от наличните в акцията и да предостави свои, които вече не са му необходими, но биха били полезни на друг. Сред стоките попадат дрехи, обувки, бижута, аксесоари, книги, домашни изделия и дори електрически уреди.

„Черният петък е кулминационната точка на свръхпотреблението на съвременното общество. Този ден обаче е черен най-вече за природата и цялата планета. Безбройните ненужни продукти, закупени главно заради намаленията, допринасят още повече за замърсяването и унищожаването на единствения ни дом – Земята. Знаем, че за много хора е трудно да не се поддадат на изкушението от безкрайните промоции и намаления, от които са залети по време на Черния петък. Точно затова тази година решихме да обвържем кампанията „Зелен петък“ със свободния пазар „Килеръ“, споделят организаторите.

Инициативата ще се проведе от 11:00 до 16:00 часа.

„Нека заедно превърнем Черния петък в зелен за планетата и за нашите деца и всички бъдещи поколения”, призовават от „Килеръ”.

Свободният пазар  е част от проекта „Герои на планетата“, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Европейски корпус за солидарност“. Освен в старата столица тази година за първи път акцията гостува и в Полски Тръмбеш.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *