Горещи новиниКрими

Разкриха обир на каса с 20 000 лв. и златни бижута от къща в Долна Оряховица

30-годишният крадец хвърлил празния сейф в река Янтра, изхарчил 4000 лв.

 

ЗА БРОЕНИ ДНИ КРИМИНАЛИСТИТЕ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА РАЗКРИХА дързък обир на метална каса от къща в Долна Оряховица. Престъплението е било извършено между 22 и 23 ноември. В касата на мъж от градчето имало 20 000 лева, златни бижута за около 5000 лева и лични документи. 30-годишен мъж от Долна Оряховица се промъкнал в жилището след като разбил масивна входна врата.

Той бил познат на собственика и често му ходел на гости. Апашът знаел, че мъжът има доста спестени пари и един ден, когато го нямало, се промъкнал и претърсил къщата. Намерил металната каса в хола и я изнесъл. След това я разбил и намерил солидната плячка в нея. Празния сейф и личните документи изхвърлил в река Янтра, а за броени часове успял да профука 4000 лева от дръзкия обир.

ИЗВЪРШИТЕЛЯТ Е АРЕСТУВАН В ЧЕТВЪРТЪК след бързи и прецизни действия на горнооряховските  криминалисти и в хода на специализирана полицейска операция. Той е задържан в дома му през нощта. По време на разпита признал, че е изхвърлил касата в реката и посочил мястото. Там действително касата и личните документи на обрания били открити. После арестуваният признал, че похарчил 4000 лева, а останалата сума и златните накити били намерени в дома му. Срещу него е образувано досъдебно производство за кражба в прокуратурата в Горна Оряховица. Според разследващите 30-годишният крадец не бил сред известните обирджии, но имал и други криминални прояви.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Разкриха обир на каса с 20 000 лв. и златни бижута от къща в Долна Оряховица

  • Браво. Много хубаво. Неможе тези нехранимайковци да живеят на гърба на другите.

    Отговор
  • и сега к’во. за няколко месеца ще го пуснат. Неда изкара в затвора да върне похарченото поне

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *