234 четения

Болницата и приютът за бездомни в Г. Оряховица отново получиха дарения

МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ПОЛУЧИ ПЕТ СПАЛНИ КОМПЛЕКТА ЗА ОБЕЗПЕЧВАНЕ НА COVID ОТДЕЛЕНИЯТА си. Дарението направиха възпитаници на горнооряховското училище „Вичо Грънчаров”. Младежите успели да събера средства за закупуването на постелъчен инвентар с реализирането на кампания срещу тютюнопушеното, което е рисков фактор за редица заболявания. Учениците предоставиха комплектите в края на миналата седмица. Постъпката на тийнейджърите трогна кмета на общината инж. Добромир Добрев.

„Толкова съм горд с младите на Горна Оряховица! Браво, приятели, благодаря ви“, написа той във фейсбук профила си.

Жестът в стационара се случва, след като неотдавна фондация „Ген. Протогеров“ връчи на управителя на общинската болница д-р Иван Иванов 40 шалтета и възглавници за инфекциозните структури. Местната организация проведе още една акция този месец. Преди два дни благодетелите посетиха приюта за бездомни в Горна Оряховица и дариха 140 килограма хранителни продукти.

„Тези стоки са им толкова нужни в студените дни и нощи. Призоваваме и други организации и частни дарители да им помагат, понеже имат истинска нужда от това! Утре започва от днес”, заявиха от фондацията.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *