94 четения

Екип от Гимназията по туризъм взе участие в международна конференция

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГЕРГАНА ТЕРЗИЕВА и инж. Славка Проданова участваха в онлайн конференция, посветена на образованието за демократично гражданство в дигиталната ера, организирана от ЮНЕСКО и Съвета на Европа. Гергана е ученичка в специалност „Туристическа анимация“, а инж. Славка Проданова е преподавател по икономически предмети.

Във форума се включиха представители на 15 държави – Франция, Италия, Русия, Швейцария, Великобритания, Бразилия, Чили, Перу, Мексико, Коста Рика, Хонконг, Австралия, Бахрейн, Гърция, Филипините.

Конференцията беше открита от директора на отдела за мир и устойчиво развитие, ЮНЕСКО и представител на Съвета на Европа. Модератор бе началникът на отдела за глобално образование за гражданство и мир, ЮНЕСКО.

Екипът на най-голямата професионална гимназия в областта е убеден, че училището е мястото, където децата формират своите компетентности за демократична култура, включващи ценностите, нагласите, критичното разбиране, уменията и знанията. Това е и причината учителите да вдъхновяват младите хора да участват в национални и международни проекти, състезания, форуми и конференции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *