480 четения

Лъч надежда: за последните три дни излекуваните от коронавирус са повече от заболелите в областта ни

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ МЕСЕЦИ СЕ ПОЯВЯВА РЪСТ В ПОКАЗАТЕЛ, КОЙТО ДАВА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА НА ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС в региона. От петък до неделя са констатирани 412 души, които след боледуване от COVID-19 са успели да оздравеят и да се върнат към нормален ритъм на живот. С тях излекуваните вече са 1299 лица. За същият период пък диагностицираните са 234 човека, което означава, че заболелите са по-малко от възстановилите се. Случаите на заразата в областта са общо 2564.

Здравните власти са засекли инфекцията при двама от потребителите на Кризисния център за лица, пострадали от трафик и насилие „Търновград“ в старата столица. Те са настанени за болнично лечение, а всички, с които са били контактни, са изследвани с бързи антигенни тестове. От временно настанените 10 души и 14-те души персонал няма положителни резултати. След извършените дезинфекционни дейности в институцията тя продължава нормално работа и ще приема нуждаещите се от закрила след негативен PCR тест. Средствата за диагностика са за сметка на кандидатите, а ако нямат възможност, се търси финансиране от дирекция „Социално подпомагане“, общината или неправителствени организации.

Установена е заболяла учителка от ДГ „Райна Княгиня“, чиято база е определена да продължи работа през локдауна само за малчугани на медици и работещи на първа линия в борбата с пандемията. Инфектираната педагожка няма да попречи за дейността на забавачката. За понеделник в нея са записани 27 деца, като капацитетът й е 101 хлапета. В групата ще работят три учителки, помощник-възпитал и медицински лица.

Положителен резултат за заразата е дал и ученик от ОУ „Климент Охридски“ в Павликени. Петокласникът е под домашно лечение.

В БОЛНИЦА СА НАСТАНЕНИ 237 ДУШИ. БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ СА 1036, КОИТО СА НА ТЕРАПИЯ ВКЪЩИ.

За съжаление, през изминалите три дни жертвите на коронавируса не секват. Битката с инфекцията загубиха още 12 жители на региона. Издъхнали са 9 мъже на 60, 61, 64, 72, 74, 75, 76 и 87 години и три жени на 69, 76 и 86 години. С тях починалите стават общо 111. Рекордьор по заболеваемост в областта е община Велико Търново с 511 инфектирани.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *