113 четения

Откриха благотворителната коледна изложба базар на търновските социални услуги

Събраните средства ще отидат за местните структури за деца, възрастни и хора с увреждания

 

ПАНДЕМИЯТА НЕ ПОПРЕЧИ ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ТРАДИЦИОННАТА КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА БАЗАР „НИЕ МОЖЕМ XIV”. Благотворителната инициатива се организира от община Велико Търново за четиринадесета поредна година и може да бъде посетена в рамките на коледния базар в парка „Марно поле“. Експозицията бе открита при спазване на противоепидемичните мерки в петък от шефката на местния отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и представители на социални услуги в общината.

В къщичката на звената за деца, възрастни и хора с увреждания са подредени ръчно изработени сувенири, бродерии, украса за елхата, картички, бижута, картини, декупаж, ръкоделия и оригинални подаръци. Артикулите са създадени от ръцете на потребители на 25 социални структури, функциониращи на територията на общината. Подготовката за базара тече вече няколко месеца. Събраните средства ще бъдат инвестирани в материали и суровини, с които да се обезпечат арт ателиетата на звената. В инициативата по традиция се включват и Сдружение „ЗОВ“ – Горна Оряховица, и местната организация на Съюза на инвалидите в България.

Всеки желаещ да зарадва близки и приятели с ръчно изработени творби може да заповяда всеки ден от 10:00 до 20:00 часа до 31 декември. В къщата ще бъдат изложени изделията на 25-те социални услуги по определен график.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *