Може ли геният да се разпознае от пръв поглед? Науката казва „да“

Дали геният може да се разпознае от пръв поглед? Учени дават положителен отговор на този въпрос. Въз основа на техни анализи на черти от характера, но и на външни белези, свързани с гениални хора, представяме списък, който ще ви изненада с присъствието на необичайни и странни признаци. Благодарение на него обаче можете лесно да разпознаете, че пред вас има истински гений.

1. Външен вид

Учени от университетите в Принстън и Браун, са идентифицирали три от най-често срещаните външни признаци, които характеризират наличието на висок интелект у човека. Високият ръст, както и дългите крака са признак за наличието на висок коефициент на интелигентност.

Левичарите също имат високи умствени и аналитични способности. За отбелязване е още, че бебетата с непатологично увеличени размери на главата имат повишени умствени способности.

2. Тревожност и безпокойство

Според учени от Канада признаците на тревожност не винаги характеризират някакво психично заболяване, а напротив, такова поведение често е характерно за хора с повишен интелект.

3. Лоши навици

Повечето умни хора по света имат склонност да пият алкохол. При няколкогодишни наблюдения учени установяват, че тук в рискова група са високоинтелигентните деца по време на тийнейджърството, както и жените, получили висше образование.

4. Време за работа

Както казват учените, жизненият образ на човек е претърпял редица промени в процеса на еволюция и така се е появила част от хората, които имат способността да работят с пълна сила през нощта. Именно гениите са тези, които размишляват в спокойната атмосфера на времето, в което останалите спят здрав сън.

Източник: Lifehackers / Мениджър Нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *