Спорт

Три футболни школи от област В. Търново с нови пособия за тренировъчна дейност

Пособия за учебно-тренировъчна дейност получиха футболни клубове от седем области в Северозападна България. Инвестицията е на БФС по програма за подпомагане на футболните клубове във връзка с пандемията от Ковид 19, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев. Малките футболисти от детско-юношеските школи на аматьорски отбори получиха нови конуси, жалони, стълбички, шапки, обръчи, препятствия, полусфери, ластици за тренировки, тактически дъски…

В област В. Търново дарението от футболната централа получават школите на ОФК „Павликени“, „Янтра“ (П. Тръмбеш) и „Изгрев-93“ (Царевец). Във Видинско новите пособия ще ползват децата, обхванати в ОФК „Бдин 1923“, ДФК „Видин“ и ОФК „Руженци“, във врачанско в ОФК „Локомотив“ (Мездра), ОФК „Първа атомна“ (Козлодуй) и ФК „Монолит“ (Б. Слатина), а в Монтанско – в „Ком“ (Берковица), „Златия 2015“ (В. Дръм) и „Левски Лом“. В област Плевен са подпомогнати школите на „Левски 2007“ (Левски), „Вихър“ (Славяново) и „Партизан“ (Червен бряг), в област Габрово – на ФК „Севлиево“, ОФК „Трявна“ и „Локомотив“ (Дряново), в област Ловеч на „Чавдар“ (Троян) и „Ботев“ (Луковит).

Това е поредна помощ за аматьорските клубове през тази есен от БФС. В началото на първенствата отборите от Трета лига получиха по 20 футболни топки. Топки имаше и за отборите от областните футболни групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *