1683 четения

Трима се кандидатираха за директор на търновския театър

ТРИМА СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПОСТА ДИРЕКТОР НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Документи за участие в конкурса е подал Милен Димитров, който последно е бил актьор в Шуменския театър. Страстните театрали в старата столица познават Милен Димитров от участията му в спектакъла „Посещение на старата дама“. Бил е гост-артист в „Иван Шишман“ и основен актьор в „Антихрист насън и наяве“. Представлението по двете повести на Емилиян Станев „Антихрист“ и незавършената „Насън и наяве“ беше дело на търновката Валерия Вълчева, която избра да постави спектакъла на Царевец.

Вторият, подал документи, е Георги Симеонов. Него пък търновци помнят от работата му като режисьор на камерната опера „Рита“. Тя влезе в афиша на търновската оперета през 2013 г., но имаше само две-три представления, преди да изпадне от репертоара на театъра.

Фаворит за поста си остава настоящият директор на театъра Васил Вълчев. Той вече е печелил конкурса за директор веднъж през 2009 г. и след това през 2016 г., когато ръководи институцията и като временно изпълняващ длъжността след напускането на Христофор Йонов.

Министерството на културата все още не е определило датата, на която ще бъда проведен конкурсът за директор на МДТ „Константин Кисимов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *