На 35 г., Мартин Младенов избра МВР вместо учителско място в областния град

Инспекторът от Детска педагогическа стая в Полски Тръмбеш е горд баща на три деца

 

НЕ СА МНОГО СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, които на 35 години са направили избор да започнат да служат на МВР. Търновецът Мартин Младенов е един от тях. От една година той е инспектор в Детска педагогическа стая в полицейското управление в Полски Тръмбеш. Мястото е спечелил с конкурс, а бройката бе незаета няколко години. Преди него за невръстните нарушители в общината отговаряше Димитър Димитров. Той обаче стана кмет на Иванча предишния мандат. На последните местни избори селото обаче нямаше квота за избори и бе назначен кметски наместник. Димитров се върна в МВР, но стана биолог в сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ и не продължи старата си работа в Полски Тръмбеш.

ИНСПЕКТОР МЛАДЕНОВ Е ЗАПАЛЕН ФУТБОЛИСТ И В МОМЕНТА играе в отбора на ОД на МВР под вещото ръководство на „вечния капитан“ Анатоли Александров. Мартин е завършил Спортното училище във Велико Търново и дълги години е бил известен футболист на „Етър ВТ“. На 20 години и през ум не му е минавало, че един ден ще стане полицай и това много ще му хареса. Заради този избор на МВР той е отказал учителско място във Велико Търново. Завършил е педагогика на обучението по физическо възпитание във ВТУ. След доста лутания решил да стане учител и бил почти назначен. Тогава един бивш служител на МВР успял да го убеди да не влиза в училище и да стане полицай. Той отговарял на изискванията за Детска педагогическа стая и спечелил конкурс сред няколко други мераклии за мястото в полицейското управление на Полски Тръмбеш. Започнал работа след минаване през академията на МВР и вече година работи с малолетни и непълнолетни правонарушители. Пътува всеки ден от В. Търново до П. Тръмбеш, както още няколко негови колеги от управлението воглаве с началника гл. инсп. Марин Маринов.

НОВОТО ЛИЦЕ НА МВР В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СЕ ОКАЗА и един от малцината от своето поколение, които са ходили в казармата. Бил е предпоследният набор, преди да отпадне задължителният войниклък , бил в спортна рота и продължил да играе футбол, а отборът бил дори шампион. После влязъл във ВТУ . Получавал е заплата като футболист, но е работил и доста други неща. Бил е дори на гурбет в Лондон, но изкарал само три месеца. Днес казва, че онова оцеляване не било за него и не успял да се справи с ролята на гурбетчия и да се адаптира. Работил като хамалин и какво ли още не. После се завърнал във Велико Търново и трябвало да направи и другия тежък избор – учител или полицай. В неговия случай МВР спечелило, пък и Мартин Младенов признава, че обича децата и навсякъде би бил полезен при работа с тях.

ЗА РАБОТАТА СИ НА НОВОТО ПОПРИЩЕ КАЗВА, ЧЕ ВСИЧКИ ХЛАПЕТА СА добри и правят нарушения, често без да разбират, че извършват престъпления. За него най-важното в работата в Детска педагогическа стая е превенцията и обикалянето по училищата за беседи с учениците. За радост, през тази година, откакто е на поста, в общината няма извършено тежко криминално престъпление от неговия „контингент“. Най-сериозните нарушения са хулиганските прояви на деца и младежи и в много случаи родителите са по-виновните.

„Досега полицията оправдава моите очаквания и не съжалявам, че избрах МВР пред учителското място. Тук се чувствам добре, не съм имал разочарования, дори обратното. А пък разстоянието е само 37 км, така че няма никакъв проблем с пътуването до работното ми място“, споделя още инспектор Младенов.

НА 36 ГОДИНИ ТОЙ Е БАЩА НА ТРИ ДЕЦА, ПРИ ТОВА САМО МОМИЧЕТА. Жената в неговия живот е Полина, която е професионален готвач, но сега е по майчинство с Карина, която е на година и половина. Големите момичета са Александра, на 13 г., и Християна, на 12 г. Петчленното семейство живее в собствен апартамент във В. Търново и всички са много щастливи заедно. Мартин Младенов казва още, че няма хоби освен футбола. Освен това с усмивка добавя, че Полина му е забранила да се доближава до печката в кухнята, защото готвенето е от най-слабите му страни. За какво мечтае инспекторът? За щастливо семейство и баланс в отношенията, не е грандоман и конфликтна личност, смята, че към полицая има респект в обществото, полицейската заплата му стига за сносен живот в родината, която вече е опитал да зареже, но така и не е успял.

Нели СУКОВА

Сн. Личен архив

One thought on “На 35 г., Мартин Младенов избра МВР вместо учителско място в областния град

 • 06.02.2021 в 14:00
  Permalink

  Искам да пишете за някой, който е работил извън България с години и се е върнал, за да помогне с това, което е научил като добра чужда практика и в България не се прилага.
  Да ми хвалите някой, който му дотежал труда в чужбина и търси на работата лекото и на баницата мекото – хайде мерси. Сега дали може да оцени какво е тежък труд, без който няма да може да се изхранват тези, които по цял ден си разхождат костюмите.
  Искам да показвате лица успели навън и произвеждащи вече в България.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *