Детска градина и училище дариха 1602 лв. на свищовската болница

СЪПРИЧАСТНОСТ И ПОДКРЕПА КЪМ ЛЕКАРИТЕ ОТ МБАЛ „Д-Р ДИМИТЪР ПАВЛОВИЧ“ ПОД ФОРМАТА НА ПАРИЧНО ДАРЕНИЕ заявиха деца, ученици, учители и родители от детска градина и школо в Свищов. Благодетелите преведоха общо 1602 лв. по сметката на общинския кризисен щаб за борба с коронавируса в крайдунавския град. Средствата ще бъдат използвани за заплащане на труда на доброволците, влезли в инфекциозното отделение на лечебницата.

В последния ден на ноември е била отворена кутия за дарения, поставена в детска градина „Чиполино“. В нея деца, родители и възпитатели са събирали средства за подкрепа на каузата. В присъствието на директорката на забавачката Петя Стойнева са преброени 510 лв. и веднага след това са преведени по дарителската банкова сметка.

На апела за финансова помощ на стационара откликнаха и младежите и педагозите от СУ „Цветан Радославов“. За броени дни те осигурили 1102 лв.

Общинският кризисен щаб и местната власт в Свищов изказват своята искрена благодарност към възпитателите, децата и тийнейджърите, които в този тежък момент правят жест към здравните работници. Междувременно драматичната ситуация в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ продължава. Оказало се, че заразата се е разпространила и във вътрешното отделение на клиниката, с което хоспитализираните болни станали около 60. Наложило се звеното по неврология също да бъде трансформирано в ковид структура. За критичната обстановка кметът на Свищов Генчо Генчев е уведомил здравното министерство, с надежда от там да се посочи път за справяне с кризата.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.