Приложение Полски Тръмбеш

Социалният патронаж получи нов автомобил за 25 000 лв.

Община Полски Тръмбеш закупи нов автомобил за нуждите на домашния социален патронаж след решение на Общинския съвет. Новата придобивка струва 25 713 лева. Социалният патронаж, който е изцяло общинска дейност, на практика се превърна в най-важна социална услуга, помагайки на възрастните хора да се справят със създалата се ситуация. Той има по-голям обхват от всички други социални услуги в общината, затова от ръководството непрекъснато обновяват оборудването на кухнята, както и транспортните средства.

В последните години със средства на общината и по проекти, финансирани от фонд за социална закрила към Агенция за социално подпомагане, оборудването на кухнята беше напълно обновено и това даде възможност капацитетът на кухнята да бъде увеличен .

Броят на хората, които получават храна от патронажа, се увеличи в условията на извънредна обстановка. Всеки ден се приготвя и доставя храна на над 370 души, с които общината има сключени договори. В домашния социален патронаж се приготвя и доставя храна и на 100 души, които имат ниски доходи и не са в състояние сами да си осигурят храната, по програма „Целево подпомагане с топъл обяд в условията на извънредна ситуация 2020„.

За финансирането на топлия обяд на тези 100 души общината кандидатства с проект и има подписан договор с Агенцията за социално подпомагане. По договора са осигурени средства до 31.12.2020 година.

С колите на патронажа се доставя храна във всички населени места от общината. За да се спазят всички мерки за сигурност и безопасност на хората, които получават храна в условията на извънредната обстановка, храната се доставя в съдове за еднократна употреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *