Търновката Албена Стефанова с първа награда за проза

ПЪРВА НАГРАДА ЗА РАЗКАЗА СИ „ВЕЗНАТА НА ЛЮБОВТА“ СПЕЧЕЛИ ТЪРНОВСКАТА ПОЕТЕСА АЛБЕНА СТЕФАНОВА. Разказът на Албена е публикуван в сборника „Лято след пандемия“, в който търновката участва с още една своя история – „Маратонката на Пепеляшка“.

Това е шестият поред сборник на издателство „Лунна светлина 13“. Албена Стефанова има разкази в три от издадените вече алманаси. „В тази поредица участвам от пролетта. Първото ми участие беше в сборника „Много се смей, дълго живей“. Тогава редакторката Таня Иванова включи четири мои разказа от книгите ми „Нестинарка“ и „Змийска пътека“, които отговарят на хумористичната насоченост на сборника. Второто ми участие беше в „Изкуство по време на пандемия“ с две стихотворения – „Волно“ и „Кажи го на шапката ми“, писани в периода на карантината. И третото ми участие е в „Лято след пандемия“ с два разказа – „Везната на любовта“ и „Маратонката на Пепеляшка“, също написани в лятото след пандемията“, разказва Албена Стефанова, която има зад гърба си вече няколко книги.

Албена Стефанова, която се представя с псевдонима Слънчева, е родена във Велико Търново. Завършила е Библиотекознание и библиография и Предучилищна и начална училищна педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Има публикации в местни и централни издания и антологии, както и участия в национални и местни телевизионни проекти. Членува в литературния клуб „Никола Вапцаров“ към Военния клуб, както и в Съюза на независимите български писатели. Има множество награди за поезия и шест издадени авторски книги. Била е част от хор „Кантилена“ допреди няколко години, а за кратко беше изпълнител и в музикалната формация „Песни и приятели“. Занимава се и с биоенерготерапия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *