Александър Томаш: „Исках да видя игра с душа и сърце и я видях“

“За нас най-важна бе победата. Нито ме интересува теренът, нито топката, нито съдията, най-важни са трите точки. Момчетата се раздадоха, тази победа е изцяло на тях, защото се обединиха. Поставих им задача, че искам да видя игра с душа и сърце и я видях. Далеч съм от мнението, че сме играли добре, но пак казвам – най-важното бе да вземем трите точки. Важно е момчетата да си повярват, защото това е колективен спорт и те могат. Само това е начинът, по който можем да направим отбор.

Никога не съм коментирал съдиите, но вчера преди мача стояхме 2 часа и ето – двама футболисти получиха проблеми и не можех да ги използвам днес. Имаме много проблеми в момента, но ще се опитваме да ги разрешаваме. Оправдания от сорта на терен, противник, топка, ковид няма как да има. Всеки един трябва да подчинява себе си на отбора, за да можем да побеждаваме.

Не трябва да отиваме в другата крайност, трябва да бъдем реалисти. В момента, в който си помислим, че сме нещо голямо, много бързо можем да паднем на земята. Постигнахме просто една победа и не трябва да изпадаме в еуфория. Много трудно ще бъде, много работа предстои, но те трябва да видят, че това е пътят. Ако не бях оптимист, че ще се спасим, нямаше да приема поста в „Етър”. За мен е огромно предизвикателство, аз и екипът ми се учим от грешките си и оценяваме трезво ситуацията”, каза след победата с 1:0 срещу ФК „Царско село“ старши треньорът на „Етър ВТ“ Александър Томаш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *