130 четения

Седемдневна прогноза

През нощта ще бъде мъгливо. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще са между -2 и 0 гр. За В. Търново минимална температура около -2 гр. До обяд ще бъде облачно и в равнинната част ще има мъгли. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр.

За В. Търново максимална температура около 7 гр.

Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана, по-често значителна облачност. Над централните части през нощта срещу събота ще вали дъжд, а над 2000м – сняг. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3 гр. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около -3 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.0 гр. през 2008 г., а най-ниската измерена минимална температура е -9.7 гр. през 1989 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 32 минути и ще залезе в 16 часа и 43 минути.

Фаза на Луната: четири дена след пълнолуние.

В събота и неделя ще има променлива облачност. Ще духа умерен, а в неделя временно силен вятър от югоизток. Температурите ще се повишават. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5 гр., а максималните – между 10 и 15 гр.

В понеделник ще бъде облачно с умерен до силен вятър от североизток. Температурите ще се понижат. Минималните температури ще останат между 2 и 5 гр., а максималните ще бъдат между 7 и 10.

През нощта срещу вторник и във вторник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток-север, а в предбалкана от запад. Температурите ще се понижават.

От сряда и четвъртък времето отново ще бъде облачно. Валежите ще спрат и температурите ще започнат да се повишават.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има разкъсана, по-често значителна облачност. Над централните части през нощта срещу събота ще вали преохладен дъжд, а над 2000 м – сняг. Ще духа силен до бурен вятър от юг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -3 гр.

В събота и неделя ще има разкъсана облачност. Ще духа силен до бурен южен вятър, който ще повиши температурите. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около и малко под 0 гр.

В понеделник времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 200 м надморска височина – сняг. Ще духа бурен южен вятър, а в западната половина на Стара планина – временно от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -3 гр.

Във вторник и сряда ще има разкъсана облачност. Ще продължи да духа силен южен вятър и температурите ще се повишават.

В четвъртък отново ще се заоблачи, вятърът ще остане силен от юг. Повишава се вероятността за валежи.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *