1221 четения

След дълго чакане на опашка пред аптека жена припадна на улицата

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ПРИПАДНА, СЛЕД КАТО ЧАКА ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС НА ОПАШКА ПРЕД АПТЕКА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Случката е от 1 декември, между 10:00 и 11:00 часа, когато старицата се наредила, за да влезе в търговския обект за лекарства. Заради дългия престой на минусови температури жената изведнъж се свлякла на земята. Свидетели на случилото се се обадили на телефон 112 и пристигнал екип на Спешна помощ. Медиците откарали с линейка до амбулаторията старицата.

„Борба“ се свърза с филиала за Спешна помощ в Полски Тръмбеш, от където обясниха, че здравните работници са срещнали трудности по достигане на посоченото място и се наложило да тикат около 100 метра медицинската носилка със старицата. Пациентката е обслужена от фелдшера Симеон Симеонов. Той направил необходимото, за да свести жената, проследил жизнените й показатели и след като се уверил, че няма опасност за живота й, я освободил за домашно лечение.

Абсурдният случай разгневи жителите на Полски Тръмбеш, които изразиха недоволство в социалните мрежи по отношение на обслужването във въпросната аптека. Забавянето в обекта за медикаменти се дължи на факта, че той е единственият, който работи със Здравната каса, и обслужва цялата община. Заради противоепидемичните мерки пък в помещението влиза само по един клиент, което допълнително забавя работата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: фейсбук групата „Полски Тръмбеш“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *