8-месечно бебе се нуждае от скъпоструваща операция, за да прогледне

 

Малкият Владимир е роден в търновската болница с тегло 1080 грама

 

СЕМЕЙСТВОТО НА 8-МЕСЕЧНИЯ ВЛАДИМИР АНДОНОВ ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩТА НА ХОРА С ДОБРИ СЪРЦА, ЗА ДА СЪБЕРЕ СУМАТА ОТ 12 000 ДОЛАРА ЗА ОЧНА ОПЕРАЦИЯ НА МОМЧЕНЦЕТО. Мъникът е роден на 4 април в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в 28 гестационна седмица. От първата си глътка въздух започва да се бори за оцеляване заедно с братчето си близначе Константин. Двете бебета прекарват 68 дни в неонатологичното отделение, обгрижвани от специалистите в звеното. Момченцата са били кръвопреливани, а за целта благодетели от групата „Кръводарители В. Търново и региона“ успяха да помогнат с нужното количество кръв. Малките герои успяват да се преборят за живота си и са изписани от лечебното заведение.

Битката на Влади обаче продължава и днес. Оказва се, че за разлика от братчето си, той не вижда. След обстоен очен преглед в Университетска болница „Александровска“ в София е установено, че детето има регресирала ретинопатия на дясно око и масивен кръвоизлив в ляво око. Следват множество медицински изследвания, а заключението на лекарите е, че момченцето страда от тотално отлепване на ретината, с левкокория на ляво око. Това означава, че Влади е загубил зрението си.

Родителите не се примиряват с тежката диагноза и започват да търсят специалисти в областта на офтамологията по целия свят, които да спасят зрението на детето им. След множество несполучливи прегледи и разговори с доктори, медици от израелска болница дават надежда на семейството, че малкият боец може да прогледне. Първите стъпки към успешния финал са свързани с пътуване на Влади и майка му до клиника в Тел Авив, където да му бъдат направени изследвания, след което ще се уточни проблемът и ще бъде назначена операция. Офертата от болницата обаче е непосилна за семейството, затова то се обръща с молба за апел за помощ.

„Помогнете на детето ми да му се случи чудото на Коледа. Рано му започнаха изпитанията на живота, но вярвам в чудесата, вярвам в добротата, вярвам и в надеждата. Вярвам, че с ваша помощ моят малък герой ще си върне зрението и ще има пълноценно детство и живот”, споделя майката Илияна Фидосиева.

Желаещите да подкрепят семейството могат да го направят на следната банкова сметка:

Bank name: RAIFFEISENBANK BULGARIA EAD

Benificiary name:  VLADIMIR ROSENOV ANDONOV

Swift(BIC): RZBBBGSF

BGN – IBAN: BG75RZBB91551012739832

Дарения могат да се направят и на PayPal: [email protected]

Повече информация за кампанията е поместена във фейсук страницата „Шанс за Влади да прогледне“.

За подробна информация – епикризи, оферта, документи може да се свържете с

Илияна Фидосиева /майка на Влади/ – 088 9127872 или на сайта vlado.do.am

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.