Спорт

Александър Томаш: “За момента “Етър“ дава максимума от себе си, но има потенциал за повече“

През тази година Александър Томаш три пъти е отказвал да поеме „Етър ВТ“. Това съобщи самият той по време на награждаването на Преслав Боруков за Играч на 14-ия кръг в efbet Лига. Церемонията се проведе вчера в Пресклуб България.

„Последния месец бе доста жив по отношение на това какви преговори водех и кои отбори ми предлагаха. В крайна сметка реших, че това предизвикателство мога да поема. Има риск, той е огромен, но аз и моят екип ще направим всичко възможно. Исках да покажа, че за мен най-важното нещо в един клуб е треньорът.

Докато има надежда, аз ще се скъсам от работа. Не съм променил почти нищо, единственото нещо е начинът на разговори с играчите. Преди да отида видях нещо, което ми направи много силно впечатление у тях.

Искам да виждам едно сърце, един отбор. Мисля, че за момента „Етър“ дава максимума от себе си, но има потенциал за повече. Тепърва ще става по-трудно. Най-трудното е човек да има реална представа за себе си. Това, което видях, е, че те подсъзнателно се подценяват и мисля, че това успях да променя. Ще търсим нови попълнения, но не зависи само от мен. Трябва да направим всичко възможно и ми трябват характери. Не е лесно, но имаме още един мач (б.р. на 15 декември с ПФК „Монтана“ във В. Търново), в който трябва да се фокусираме. Сложен мач, добър противник.

Управлението на футбол е сложно нещо. Това е процес, с който аз не бих се заел, има много подводни камъни. Може би е най-точно да има сентенция от футболен човек и бизнесмен. Има хора, които са си заслужили уважението като Стоичков, като Бербатов, но в България много бързо си забравяме звездите и го опорочаваме. Това е нашият манталитет. Всички говорят за рестарт на футбола, но това не е просто нещо. Крайно време е да започнат доста хора да работят за футбола, а не да чакат обратното. Страшно много хора чакат футболът да работи за тях. Вие много добре ги знаете. Като му дойде времето, защото аз нямам представа кога ще има конгрес, хората, които имат интерес, ще изложат доводите си. Трябва футболната общественост в страната да се обедини. Аз бих подкрепил човек, който има достойнство, топки и казва истината в очите, даже и да е неприятна. Вярвам, че националният ни отбор ще тръгне нагоре, защото има качествени млади футболисти и треньори. Нека залагаме на българското. Трябва доста хора да започнат да работят за футбола, а не той за тях”, коментира в Пресклуб България Александър Томаш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *