Един от най-успешните треньори в региона изгуби битката с COVID-19

Изградилият редица състезатели по самбо и ММА специалист Кръстьо Джамбазов си отиде от този свят в събота. Президентът на Клуба по бойноприложни изкуства „Локомотив” (Горна Оряховица) загуби битката с коранавируса. Под неговото ръководство през годините локомотивци завоюваха десетки медали по самбо и ММА от национални и международни състезания.

„Отиде си уважаван и авторитетен треньор в средите на бойните спортове. Загубата е голяма! Поднасям искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на Кръстю Джамбазов”, изрази съболезнованията си кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

„Днес Българска федерация по ММА осиротя! Загубихме най-ценния и най-мъдър човек, доайена на федерацията! До последния си дъх Кръстю Джамбазов, или за всички, които го обичахме, просто бай Кръстю, беше отдаден изцяло на любимия ни спорт и на децата, които тренираше. Дори и в напреднала възраст, бай Кръстю с огромно желание и младежки ентусиазъм работеше всеки ден с момчетата в залата. Не пропускаше състезание, като успяваше винаги да изведе клуба си “Локомотив” до призовите отличия и да го класира сред най-добрите в страната.

Научихме много от него и никога няма да го забравим!

В мен остана нещо, което трябваше да му дам. На 28.11. трябваше да сме на състезание и да връча на бай Кръстю звание “Заслужил треньор” за постигнати високи резултати и принос в развитието на ММА в България!

Не можахме да се видим!

Приносът му БФ ММА да е една от успешните спортни федерации у нас е огромен. Със звание или не, той успя да запише името си със златни букви както в историята на ММА, така и в нашите сърца.

Сбогом, приятелю! Бог да те прости и приеме в Царството небесно! Амин! Обичам те! Ще ми липсваш много!“ написа великотърновецът Станислав Недков – председател на Федерацията по ММА.

Редакцията на в. „Борба“ поднася съболезнованията си на семейството и близките на Кръстьо Джамбазов.

Снимка: regnews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.