Горещи новиниСпорт

Предложиха капитана на 17-годишните виолетови надежди за носител на наградата „Трифон Иванов“

Младият футболист на “Етър ВТ” Кристиян Димитров е предложен за носител на тазгодишната награда „Трифон Иванов”. На предстоящата сесия Общинският съвет трябва да гласува номинацията и полузащитникът ще получи наградата си по време на церемонията за отличаване на Спортист N 1 на Велико Търново.

Кристиян Димитров е роден през 2004 година във Велико Търново. Започва тренировъчна дейност 6 – 7-годишен в школата на „Етър ВТ”. Ученик е в Спортното училище „Георги Живков“. Постепенно се утвърждава на поста вътрешен полузащитник, силният му крак е десният. Щатен изпълнител на статичните положения, които тренира индивидуално под ръководството на Никола Велков. Запомнящ бе голът му от пряк свободен удар тази есен срещу тима на „Септември“ (София) в Националната група U17. Капитан е на отбора на „Етър ВТ“, който се състезава в групата.

„Кристиян е изключително работлив и амбициозен. Притежава борбеност, упоритост и огромно желание да се развие като футболист, на който да се разчита в мъжкия футбол. Изпълнява указанията и се раздава в пълна степен на терена“, коментира треньорът му Стефан Ангелов.

Наградата „Трифон Иванов“ ще бъде връчена за четвърта поредна година. Призът се присъжда ежегодно на най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 г., състезаващ се за клуб на територията на общината, и се връчва от кмета инж. Даниел Панов в рамките на церемонията „Спортист на годината“. Кристиян ще получи плакет и парична премия от 500 лв. Преди него носители на наградата са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев и Калоян Ненчев. Призът на Община Велико Търново на името на Трифон Иванов има за цел да отличи старанието, спортно-техническите качества и характера на младите футболисти от региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *