Водещи новиниОбщество

Иван Гешев награди трима полицаи и двама прокурори

Топкриминалистът Мариян Лонгинов и прокурорите Цани Попов и Катерина Лещакова са сред отличените

 

Главният прокурор Иван Гешев награди трима служители на ОДМВР – В. Търново за отлично изпълнение на служебните им задължения по значими за обществото случаи през годината. Главен инспектор Мариян Лонгинов и инспектор Венелин Русев от РУ – Горна Оряховица, и Иво Дочев – разследващ полицай в ОДМВР – Велико Търново, бяха отличени с плакети „Прокуратура на Република България“. Наградите са за разкриването на тежко умишлено престъпление – грабеж на възрастна жена, извършено на 17.11.2020 г. в условията на опасен рецидив. Съдът е уважил искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия „задържане под стража“. За броени часове тогава горнооряховските криминалисти задържаха извършителя на грабеж над 91-годишна жена от железничарския град. Пристигналият на мястото полицейски екип бе изяснил, че докато се е прибирала към дома си, възрастната жена е била застигната от непознат мъж, ударена и съборена на земята. След това нападателят отмъкнал портфейла й с 495 лв. и побягнал. Жената бе откарана в Спешна помощ – Г. Оряховица, и след преглед освободена за домашно лечение с охлузвания. От разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 52-годишния криминално проявен Милен Джуката. Той бе арестуван в центъра на областния град.

Сред отличените са и заместник окръжният прокурор на В. Търново Цани Попов и прокурорът от Окръжна прокуратура – В. Търново Катерина Лещакова. Цани Попов е награден също за разследването срещу Джуката, а Катерина Лещакова за разбиването на най-голямата нарколаборатория в региона в Горна Оряховица през октомври т.г. Наградите бяха връчени на официална церемония в Съдебната палата в София на 7 декември. На церемонията са ходили част от наградените от В. Търново и Г. Оряховица.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди общо 24-ма прокурори, следователи и служители на МВР от цялата страна за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните им задължения по значими за обществото случаи през годината.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *