Над 18 млн. предколедно даде правителството за ремонти на улици, площади и водопроводи в цялата област

Във В. Търново ремонтират ул. „България“, в Г. Оряховица общински пътища, в Елена – централния площад

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЩЕДРОСТ ДЕМОНСТРИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО КЪМ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, след като с постановление на министерски съвет от сряда са отпуснати над 18 млн.лв. за всички общини. Предколедният подарък е за ремонт на площади, водопроводи и основни улици навсякъде в региона, а средствата ще постъпват в местните бюджети. Пари са осигурени за дългоочакваният ремонт на централната великотърновска улица „България“. По бюджета на община Велико Търново ще постъпят 7 353 000 лв. От тях 3, 85 милиона лева са за изграждане на водопровод и канализация на „България“ , където водните аварии са перманентни, а шахтите не могат да поемат отока и причиняват наводнения при всеки обилен валеж. 3,503 млн. ще бъдат вложени в изграждането на улична и тротоарна настилка, осветление, водопровод, канализация и подземни тръбни мрежи на няколко великотърновски улици. Това са „Козлодуй“, „Димитър Рашев“, „Иван Хаджидимитров“, „Димитър Благоев“ и „Народни будители“.

С няколко милиона ще бъде направен дългоочакваният ремонт на бул. „България“ във Велико Търново

ОСИГУРЕНИТЕ ЗА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА СА В РАЗМЕР НА 2 МЛН. ЛВ. – ЗА РЕМОНТ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА УЛИЦИ И ОБЩИНСКИ ПЪТИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА. Община Елена ще получи допълнителни 627 000 лв. за ремонт и благоустрояване на централния градски площад и на алейната мрежа до парк Калето. Предоставя се допълнителен трансфер от 753 000 лв. по бюджета на община Златарица. Средствата са за реконструкция на площад „Първи май“. Община Лясковец ще инвестира 1 400 000 лв. допълнителни средства. От тях 600 хиляди са предназначени за ремонт и реконструкция на улици и съоръжения към тях на територията на общината, а 800 хиляди са за внедряване на мерки за енергийна ефективност на корпус I на СУ „Максим Райкович“. 3, 495 милиона лева са парите за община Павликени, от които 1, 145 млн. лв. за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в гр. Бяла черква. Останалите са за основен ремонт на водопроводна мрежа в село Росица и ремонт на общински път Бяла черква – Росица. Полски Тръмбеш ще получи още 1, 606 млн. лв., предназначени за реконструкция на водопроводна мрежа и улична настилка на ул. „Любен Каравелов“, ул. „Рила“ и ул. „Търговска“ в града.

Два милиона лева се осигуряват на община Свищов за основен ремонт на улици на територията на общината. Допълнителни средства в размер на 1, 100 млн. лв. ще получи и Стражица за реконструкция на уличната мрежа в града.Значимата подкрепа за региона е и рекордна досега, въпреки сложната ситуация, в която страната и светът са изправени през тази година.Прави впечатление и , че средствата не облагодетелстват само общинските центрове, в които кметовете са от ГЕРБ.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *