Търновски ученици рисуват картички и пишат послания за лекарите

УЧЕНИЦИ ОТ 10 УЧИЛИЩА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО РИСУВАТ КАРТИЧКИ И ПИШАТ ПОСЛАНИЯ ЗА ЛЕКАРИТЕ, МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ И САНИТАРИТЕ, които работят в ковид отделението на търновската болница „Д-р Стефан Черкезов“.

Идеята за тази инициатива е на Калин Василев, създателя на движението „TarnovoRuns“, а координатор е учителката по литература в ОУ „Димитър Благоев“ Таня Мишева. „Започнахме на шега, но децата толкова харесаха идеята, че картичките само за ден-два станаха повече от 100. Някои от учениците пишат послания и думите им към лекарите са много мили и пълни с обич. Надяваме се така да повдигнем духа им, да им кажем, че мислим за тях всеки ден“, казва Таня Мишева и допълва, че картичките са послание и към пациентите, които също имат нужда от надежда. Затова децата и техните учители, които са се ангажирали да помогнат инициативата да придобие популярност, признават, че биха се радвали лекарите да украсят кабинетите си с техните рисунки и думи, както и стените на стаите, където има пациенти.

„Инициативата продължава до края на седмицата. Първите картички, които пристигнаха, бяха от децата от училището в Русаля. Всеки ден идват нови рисунки и послания, които събираме в магазин „Хартия“. След това ще ги предадем на доброволците от „Хапка надежда“ и чрез тях картичките на децата ще стигнат до лекарите в болницата и до колегите им в белодробния диспансер“, казва още Таня Мишева.

ОУ ,,Димитър Благоев“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, ОУ „Бачо Киро“, ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Вела Благоева“, СУ „Емилиян Станев“, Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Училището по изкуства и занаяти в Русаля участват в кампанията.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.