1675 четения

Ултраси подаряват телевизор на беден дядо и таблет на бедна ученичка

Левскари подкрепят с хранителни продукти повече от 80 семейства

 

ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ФК „ЛЕВСКИ“ ОТ РЕГИОНА ЩЕ ВНЕСАТ РАДОСТ В ДОМОВЕТЕ на социално слаби семейства и самотно живеещи в община Велико Търново. Тяхната акция „Синя Коледа“ увлече фенове на любимия отбор от цялата страна и чужбина, които изпратиха средства за каузата. Освен раздаване на хранителни продукти инициативата ще подари и устройства, които да разнообразят ежедневието на самотен дядо и да помогнат за електронното обучение на едно дете.

Левскарите ще зарадват възрастен мъж от село Хотница, който от години не е имал привилегията да гледа телевизия. Той ще получи телевизор, за да може да се информира за случващото се в страната и по света. Благодетелите ще дарят таблет на ученичка от Церова кория. Момиченцето е в първи клас и родителите й нямат възможност да набавят модерно устройство, с което детето да се включва пълноценно в онлайн обучението.

„Минимум 80 семейства ще получат пакети с хранителни продукти от кампанията ни. Те са от Момин сбор, Русаля, Драгижево, Церова кория и Хотница. Преди няколко дни вече успяхме да подкрепим едно семейство с месечен доход под 200 лв.“, съобщи Калин Станчев, председател на Old Capital Boys.

По думите му, кметовете на петте села са оказали съдействие при избора на хора, които акцията „Синя Коледа“ да зарадва.

СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ ФАМИЛИИ И САМОТНО ЖИВЕЕЩИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ МЕСНИ ПРОДУКТИ, ОРИЗ, БРАШНО, ОЛИО, сирене, оцет, макаронени изделия, консерви, кори за баница, яйца, сокове, сладки изделия и други стоки с дълготраен срок на годност.

Набирането на средства за инициативата продължава до 15 декември, а раздаването на пакетите ще се случи непосредствено преди Рождество Христово.

В минали години левскарите реализираха акцията в Пчелище, Ветринци, Драгижево, Присово, Дебелец, Церова кория и т.н. Те бяха платили и входа за всички желаещи да гледат постановката „Сиромашка радост“ в Присово през 2018 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Ултраси подаряват телевизор на беден дядо и таблет на бедна ученичка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *