Община Сухиндол набира потребители за услугата „Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19“

 

Община Сухиндол набира потребители за услугата „Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19”. От нея ще могат да се възползват 90 нуждаещи се лица.
Право да подадат заявления имат хора без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или заради увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. В програмата могат да участват и хора, които са под карантина, нямат доходи или са с доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа, както и лица, които са обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
Нужните документи за включване в програмата, са заявление-декларация по образец или, ако човекът няма възможност да пусна сам документите, си пълномощно за лице, което да се справи с документацията.

Заявленията се приемат до 16 декември включително, всеки работен ден от 8:30 до 17:30 часа в сградата на Общинска администрация в Сухиндол. За улеснение на гражданите, документи се приемат и от кметствата в съответните населени места на Община Сухиндол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *