Бивш етърец е голмайстор на есенния полусезон на Северозапад

Юношата на „Етър“ Тихомир Кънев е голмайстор на есенния полусезон в Северозападната Трета лига. Нападателят, който в момента носи екипа на ФК „Севлиево“, е роден на 13 януари 1986 година във В. Търново. За „виолетовите“ има три сезона във Втора лига и 17 гола. С екипа на горнооряховския „Локомотив“ също има три сезона на второто ниво в нашия футбол, като е бил и голмайстор на първенството. Със „Светкавица“ (Търговище) Кънев игра и в елита сезон 2011 – 2012 година.

Тази есен той бе водещият стрелец на севлиевци, които зимуват втори и отбеляза 16 попадения, от общо 34 в сметката на отбора.

На втора позиция при стрелците на Северозапад е Мариян Огнянов от „Левски-Лом 2020“ с 12 гола. Третото място си поделят с по 10 гола четирима футболисти. Това са: Любомир Генчев („Янтра” П. Тръмбеш), Ивайло Иванов („Спартак” Плевен), Атанас Георгиев („Пещера” Галата) и Виктор Василев („Ботев-2” Враца).

По девет попадения в актива си имат Иван Иванов („Вихър” Славяново), Момчил Савов („Локо” Дряново) и Георги Стоянов (ФК „Дреновец”). С по осем гола приключиха есента Ангел Русев („Партизан” Червен бряг) и Георги Колев („Локо” Дряново). Димитър Байдаков („Етър ВТ-2”), Мирослав Маринов („Ботев-2” Враца), Андриян Димитров („Спартак”), Стефан Гинчев (ОФК „Павликени”), Валдемар Стоянов и Лионел Матадос („Локо” Мездра) са с по 7 гола. С по шест зимуват Сонер Хюсеин и Преслав Антонов („Академик”) и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *