Къде в София ще ваксинират за COVID-19

Здравният министър посети първия ваксинационен център пред Столичната РЗИ

Здравният министър Костадин Ангелов посети първия ваксинационен център пред Столичната РЗИ, където ще ваксинират срещу COVID-19.

Заедно с него са и членове на кризисния щаб, както и шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и ръководителя на Координационния съвет по ваксинирането проф. Красимир Гигов.

„Тук ще се провежда имунизацията по имунизационния план, утвърден от директорите на 6-те РЗИ-та. Гражданите, които желаят да се ваксинират, ще могат да чакат на тротоара“, обясни министърът на здравеопазването. Хората ще могат да получават информация на електронни информационни табла, докато чакат.

На тях е обяснено, че ваксината е доброволна и безплатна. Има връзка с информационната система, за да бъде отбелязан веднага ваксинираният, добави Ангелов.

Две линейки ще чакат до пункта за ваксиниране, за да може при възникване на спешна медицинска нужда да бъде обслужен пациентът. „Организацията в столицата е направена на достатъчно високо ниво. Имаме готовност да разкрием още два такива пункта пред големи хранителни вериги“, разкри министърът на здравеопазването.

 

istock
Той потвърди, че към момента медиците, които желаят да се ваксинират, са около 33%, но продължава да постъпва информация от болници в страната от още желаещи.
Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *