Времето

Какво време ни очаква през следваща седмица?

през периода 18 декември 2020 г. – 24 декември 2020 г.

В петък времето ще бъде облачно. Сутринта на много места ще има намалена видимост. В късния следобед на отделни места облачността за малко ще се разкъсва. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 4° и 6°.

В събота ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в следобедните часове. Сутринта в низините и котловините ще се образуват мъгли. Ще духа слаб вятър от север. Температурите слабо ще се понижат.

В неделя времето ще бъде облачно със сутрешни мъгли. Около обяд мъглите ще се разсейват, а след обед облаците за кратко ще се разкъсат. Вечерите отново ще падат мъгли. Вятърът ще остане слаб от север. Минималните температури ще останат без съществена промяна, като сутрешните ще бъдат около и малко над 0°, а дневните температури – не много по-високи – между 2° и 4°.

В понеделник времето ще се задържи облачно и мъгливо със слаб северен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

От вторник до обед ще бъде предимно облачно, а в следобедите ще се показва слънцето. Вятърът ще бъде слаб от изток. Температурите слабо ще се повишат.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще бъде слънчево. Сутрин за кратко ще се образува мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -3°.

В събота времето отново ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -3°.

В неделя и понеделник облачността ще бъде разкъсана, по-често значителна. Ще духа умерен вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат.

Във вторник облачността ще намалява. Вятърът ще се преориентира от запад и ще бъде умерен до силен. Температурите ще се повишават.

От сряда времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде силен от юг и съществено ще повиши температурите.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *