Баничарница осигурява всеки ден топли закуски за медиците от COVID отделението на горнооряховската болница

ПОВЕЧЕ ОТ 10 ДНИ ВЕРИГА БАНИЧАРНИЦИ „ДАНИ И ДАНИ“ СЕ ГРИЖИ ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ, АНГАЖИРАНИ В COVID ОТДЕЛЕНИЕТО НА МБАЛ „Св. Иван Рилски“, да започнат деня си, подкрепени с топли и вкусни закуски. В 6:30 часа собственикът на търговския обект доставя храната в стационара, като освен за персонала в инфекциозната структура оставя вкусотии и за дежурните в амбулаторията на филиала на Спешния център в клиниката.

„Правим го, защото се чувстваме длъжни да изразим благодарността си към медиците, макар никой от служителите или семейството ми да не е настанен за лечение в болницата. Искаме да подкрепим здравните работници, които са претоварени и вече почти цяла година се трудят неуморно без почивка“, споделя собственикът на закусвалните Йордан Сираков.

Макар че във Велико Търново акцията „Хапка надежда“ срещна огромна подкрепа от ресторантьорския бизнес, в Горна Оряховица няма такава изградена мащабна организация за осигуряване на храна за лекарите, медицинските сестри и санитарите.

Единични са подобни жестове от страна на заведенията за хранене към положилите Хипократова клетва в стационара в железничарския град.

„Ние сме спонсори на много социални инициативи от години и нямаше как да не подкрепим медиците. Съдействаме на сдружението „С вяра в доброто“ за осигуряване на закуски на деца от бедни семейства и социално слаби хора. След Нова година планираме отново да проведем такива акции“, допълни Сираков.

По думите му предоставянето на закуски за здравните работници ще продължи, докато в стационара имат нужда от такава помощ.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.