Полицията удари дървената мафия, четирима задържани в Павликенско

Полицаи и горски служители заловиха четирима при рязане и товарене на дърва за огрев в землището на Върбовка. В сряда следобед в местността Чатала униформените установяват трима мъже на възраст от 18 до 33 години и жена на 26 години от селата Дъскот и Върбовка. Те били съоръжени с моторен трион и подготвили нарязани дърва, готови за извозване с каруца. В хода на проверката е установено, че трупите нямат горска марка и разрешително за превоз. В каруцата са установени около 1 пространствен куб. м дърва за огрев, а до нея още два пространствени куб. м, подготвени за товарене. Дървата, два моторни триона и каруцата са иззети от служители на ТП ДГС „Болярка”.

5 бързи производства – 3 за незаконно добита дървесина и 2 за държане на наркотични вещества, една преписка за държане на акцизни стоки без бандерол, петима обвинени, един задържан за 72 часа и 13 разкрити престъпления е резултатът от спецакция в Павликенско, проведена същия ден.

Проверени са 16 адреса на територията на общините Павликени и Сухиндол, 37 автомобила и 54 граждани. Съставени са 2 акта по закона за българските лични документи, 1 по закона за гражданската регистрация и са наложени 42 глоби по фиш. Заснети са 122 видеоклипа за скорост. Съставени са 3 констативни протокола и 2 акта по закона за горите. Операцията е реализирана в сряда с участието на служители от РУ – Павликени, ОДМВР – В. Търново, Зонално жандармерийско управление – Г. Оряховица и ТП ДГС „Болярка” – В. Търново, под ръководството на прокуратурата.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Полицията удари дървената мафия, четирима задържани в Павликенско

 • 18.12.2020 в 13:41
  Permalink

  Моля Ви ударете и тази в Миндя, Къпиново …Ееленско гори не останаха. Трябва за наказание да залесят осеченото за тяхна сметка.

  Отговор
 • 21.12.2020 в 17:48
  Permalink

  Как не се срамувате от публикацията си за 1.. кб дърва шум до небето а влаковите композиции с дърва за износ не виждате ли ?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *