Разпуснаха футболистите на „Етър ВТ” до 4 януари, петима получиха еднопосочни билети

И „ЦСКА 1948” предприема офанзива за Преслав Боруков

 

Футболистите на „Етър ВТ” излязоха в почивка за празниците. Те ще бъдат събрани отново на стадион „Ивайло” на 4 януари, когато предстоят традиционните тестове, а два дни по-късно ще подновят и тренировки.

Петима играчи от досегашния състав бяха освободени и няма да се връщат за подготовката. Клубът прекрати по взаимно съгласие договорите на халфовете Свилен Щерев и Даниел Пехливанов и защитника Георги Купенов.

Прекратен бе също по взаимно съгласие договорът за преотстъпване на нападателя Валентин Йосков, който дойде от „ЦСКА-1948” през лятото с опция за една година. Контрактът на халфа Антон Огнянов, който подписа с „виолетовите” през януари за една година, изтича и няма да му бъде предложен нов.

„Етър ВТ” изказва своята благодарност на Антон Огнянов, Валентин Йосков, Даниел Пехливанов, Свилен Щерев и Георги Купенов за представянето им с виолетовия екип и им пожелава успехи занапред в състезателните им кариери!”, съобщиха от клуба. В средата на есенния полусезон „виолетовите“ се разделиха и с бранителя Иван Скерлев. Така напусналите до момента играчи станаха шестима.

Очаква се през зимната пауза да бъдат привлечени нови имена. „Нуждаем се от селекция. Ръководството трябва да покаже дали иска “Етър” в “А” група“, коментира след мача с ПФК „Монтана“ Александър Томаш. Старши треньорът търси футболисти с характер, които вярват, че могат да се преборят за оставане в групата, като иска поне шест нови попълнения. По традиция всяка зима великотърновският клуб прави сериозни промени в състава на тима. Този път обаче те ще трябва значително да подобрят качеството, за да може отборът да оцелее в елита и след четвъртия си сезон в Първа лига.

Под въпрос е оставането в клуба на Преслав Боруков, който вкара 6 гола в мачовете през есента и предизвика интереса на ред отбори. Говори се, че го искат както родни клубове, така и отбори от Западна и Източна Европа. По време на срещата с ПФК „Монтана“ в ложата на стадион „Ивайло“ бяха седнали спортният директор на „ЦСКА 1948” Кирил Котев и финансовият благодетел на клуба Цветомир Найденов.

„По време на зимната пауза ще се прибера в София и заедно с моя агент ще обсъдим каква е най-добрата следваща стъпка в кариерата ми. Има интерес от тимове както от Западна, така и от Източна Европа“, коментира Преслав Боруков. Таранът има клауза в договора си с етърци при оферта от други клубове да бъде трансфериран срещу 60 000 евро.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.