Горещи новиниСпорт

Савина Ганчева пое националния ансамбъл на Канада

Президентът и старши треньор на великотърновския клуб по художествена гимнастика „Етър“ ще продължи кариерата си в чужбина. Савина Ганчева е спечелила международен конкурс обявен от Федерацията по художествена гимнастика на Канада и ще води националния ансамбъл на страната. Веднага след празниците тя заминава за Торонто, където я очакват бъдещите и възпитанички. Първите три месеца от договора и с канадците са изпитателен срок, контрактът й като старши треньор е за една година.

Савина Ганчева е дъщеря на една от най- известните бивши великотърновски спортистки и треньорки Антоанета Ганчева. През 1992 г. след участие на световно и европейско първенства с националния ансамбъл  по художествена гимнастика на Нешка Робева е избрана за спортист №1 на старата столица. По- късно играе и при Илиана Раева. През 2000 г. завършва НСА и заминава да работи в чужбина – Кипър, Франция и Великобритания, където е треньор на клуб „Спелторн“.

След завръщането и в старата столица възроди дейността на клуба по художествена гимнастика. През 2016 г. Савина Ганчева бе избрана за Треньор №1 на В. Търново, след като воденият от нея ансамбъл стана шампион на България при девойки младша възраст – категория елит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *