Коригираха Топ 7 при юношите и девойките за Спортист на В. Търново

Корекция претърпя класиране в Топ 7 на юношите и девойките в анкетата на Община Велико Търново за Спортист на годината за 2020 г., съобщиха организаторите. Причината е, че в номинациите е подадена състезателка, която през настоящата година е спечелила отличията си от името на клуб, който не развива дейността си на територията на община Велико Търново, което е недопустимо от наредбата. Промяната променя подреждането на заелите 6-о и 7-о място. Преди нея седмото място се разделяше от двама състезатели, сега те си поделят шестото. Това са гимнастичката Еванина Лалева от „Етър-Стил” и плувецът Самуил Николов от „Боляри-2009”. Двамата събраха равни точки и премията им е по 180 лв., колкото се полагат на всеки, заел място от 4-то до 7-о в подреждането.

Както „Борба“ писа, категоричен победител във вота при подрастващите е лекоатлетът Станислав Рашков от „Атлетика-2012”, който стана държавен шампион на 1500 и на 3000 м бягане от първенството в зала и втори на същите дисциплини на открито до 18 години. Втори остава Любомир Личев, плуване, СК „Боляри-2009“, 67.1 т., трета е Ивайла Илиева, спортна гимнастика, СК „Етър-Стил“, 64.9 т., четвърти Борислав Колев, борба, СК „Илия Павлов“, 47.3 т., пети Рикардо Собчак, стрелба с лък, СК „Етър-78“, 34.1 т.

Спортист N 1 на Велико Търново за 2020 г. при мъжете и жените е лекоатлетът Деян Гемижев от „Ивайло-93”, а Треньор N 1 – Мирослав Колев от СК „Илия Павлов“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *