12122 четения

Затвориха известно заведение в Арбанаси и механа във В. Търново за тайни банкети в пандемията

Известен строителен предприемач вдигнал годеж с 49 гости, кръчма отворила, заради купон с 20 посетители

ЕДНО ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ И ГОЛЕМИ ЗЕВЕДЕНИЕ В АРБАНАСИ, КАКТО И ПОПУЛЯРНА МЕХАНА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА затворени заради неспазване на противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър на купон да се събират не повече от 15 души. Популярен търновски строителен предприемач обаче вдигнал пищен годеж в Арбанаси с 49 гости.

Тържеството било в една от най-старите арбанашки кръчми в неделя. Полицията проверила заведението около 23,30 часа и освен многото гости, установила и трима души персонал. Съставен е констативен протокол за неспазване разпоредбите на Закона за здравето и заповеди на министъра на здравеопазването. Изготвено е разпореждане за преустановяване дейността на заведението.

Предстои съставяне на акт на собственика, а глобата ще бъде определена от РЗИ.

ДЕН ПО-РАНО – НА 19 ДЕКЕМВРИ, около 21,30 часа е установено същото нарушение и в търновска механа, намираща се в началото на кв. „Бузлуджа“. Проверката е била направена след сигнал за струпване на много хора в нея. На място са установени 20 празнуващи граждани и 3-ма човека персонал. Проверяващите също са съставили протокол и са изготвили разпореждане за преустановяване дейността на заведението. Предстои съставяне на акт и определяне на глобата. В петък срещу събота в Свищов са извършени 31 проверки на търговски обекти по спазване на въведените противоепидемични мерки. По Закона за МВР са съставени 12 протокола за предупреждение и един акт от служители на пожарната в града.

Н. ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Затвориха известно заведение в Арбанаси и механа във В. Търново за тайни банкети в пандемията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *