Горещи новиниСпорт

Здравко Баблаков е Спортист на годината на Спортно училище „Георги Живков“

Плувецът Здравко Баблаков е Спортист на 2020 година на Спортно училище “Георги Живков”, съобщи директорката Снежина Михова. Вотът на учениците и треньорите във великотърновското училище се проведе онлайн на 14 декември. Дванайсетокласникът е възпитаник на доц. Цветанка Дилова- Нейкова в СК „Боляри 2009“.

Здравко Баблаков бе победител в анкетата на Спортното училище и миналата година. Настоящата 2020 г. отново бе много успешна за него и той повтори постижението си. Той е вицешампион на България на 50 и 100 метра бруст при мъжете, победител в международни турнири в Бургас и София, с покрит норматив Б за Олимпиадата. Той бе избран и за Спортист № 2 на Община Велико Търново при мъжете и жените, а предишните три години е неизменно победител при юношите и девойките.

Втори в анкетата на Спортното училище остана младият футболист Стелиян Добрев от „Етър ВТ”. През настоящата година ученикът от 11 клас се утвърди успешно в представителния мъжки отбор на „виолетовите“, вкара и първия си гол в елита.

Трети в класацията на училището е лекоатлетът Станислав Рашков от 11 клас. Състезателят на Людмила Георгиева в „Атлетика 2012“ пък бе избран за №1 при подрастващите в анкетата на Община В. Търново. Той е държавен шампион за юноши на 1500 и на 3000 метра бягане от първенството в зала. Четвъртото място зае младият футболист на „Етър ВТ” Калоян Ненчев от 10 клас, петото е за бореца Иван Кайряк от 7 клас, който има две шампионски титли през сезона. На шесто място в анкетата на Спортното училище се подреждат футболистът Кристиян Димитров от 10 клас, който е бъдещият носител на Наградата „Трифон Иванов“, лекоатлетката Дияна Консулова от 12 клас, Лоугън Сандърс от 10 клас – състезател по конен спорт, борците Ник Дойчинов от 8 клас, Денис Желев от 12 клас, Даниел Любенов от 11 клас, Калоян Янков от 9 клас и Никола Спирдонов от 11 клас. Във вота на учениците №1 за годината на СУ „Г. Живков“ е Стилиян Добрев. Отбор на годината е футболният набор 2003, който се състезава в националната група U17.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *