От сряда ще започне да се затопля и прояснява, от събота започват валежи от сняг

През нощта времето ще бъде облачно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. За В. Търново минимална температура около 1.

Във вторник ще бъде облачно. На места през нощта срещу сряда ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб локален вятър. Максималните температури ще бъдат между 2 и 5 гр. За В. Търново максимална температура около 4. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно и мъгливо. През нощта срещу сряда на много места ще вали дъжд, а над 1800 м – сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 20.6 гр. през 1993 г., а най-ниската измерена минимална температура е -15.0 през 1957 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 46 минути и ще залезе в 16 часа и 46 минути.  Фаза на Луната: осем дена след новолуние.

В сряда до обяд времето ще бъде предимно облачно. В късния следобед ще започне разкъсване на облачността. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1 и 3 гр. Максималните температури ще се повишат и ще са между 6 и 10.

В четвъртък ни очаква време с висока облачност, през която слънцето ще прозира. След обяд ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5 градуса. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 9 и 12.

В петък ще има разкъсана висока облачност. Вечерта облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 градуса. Максималните температури ще останат високи за сезона – между 10 и 13. В събота и неделя ни очаква облачно време с валежи в началото от дъжд. В събота след обяд дъждът ще се примесва със сняг и след това ще продължи да вали сняг. Ще се образува снежна покривка. Вятърът ще бъде слаб до умерен в събота все още от запад, а в неделя ще се преориентира от изток. Температурите в събота ще бъдат с отрицателен дневен ход – сутрешните ще са около 5-6 гр., през деня ще се понижават и ще достигнат почти до 0 гр. В неделя температурите ще бъдат почти без дневен ход и ще останат около и под 0.

В понеделник валежите ще спират, облачността след обяд ще намалява. Вятърът ще отслабва. Минималните температури ще бъдат между -3 и 0 гр. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 2 и 4.

Над западните и централните части на Стара планина през нощта срещу сряда на много места ще вали дъжд, а над 1800 м – сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 2 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -6. В сряда ще преобладава облачно време. Сутринта все още ще има валежи, които с напредването на деня ще спират. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -4.

В четвъртък ще има разкъсана висока облачност. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 4.

В петък ще преобладава слънчево време. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат без съществена промяна. Вечерта от северозапад ще нахлува студена въздушна маса, която ще донесе валежи и ще понижи температурите.

В събота и неделя времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север, който в неделя вечерта ще започне да се преориентира от югозапад. Температурите чувствително ще се понижат. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около -3 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около -10. В понеделник валежите ще спрат. Облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Вятърът ще бъде умерен до силен от юг-югозапад.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *