Водещи новиниОбщество

Отпуснаха 8,7 млн. лв. за ремонт на свлачище край язовир „Ал. Стамболийски“

8,7 МЛН. ЛВ. ПОЛУЧИ ОБЩИНА СУХИНДОЛ ЗА РЕМОНТА НА СВЛАЧИЩЕТО ПО ПЪТЯ ОТ СУХИНДОЛ ДО СЕЛАТА ГОРСКО КОСОВО, БЯЛА РЕКА, ГОРСКО КАЛУГЕРОВО. Трасето е и основна връзка със Севлиево, където е депото за битови отпадъци.

Средствата са от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и първите 2 000 000 лв. вече са постъпили по сметката на общината. С тези средства през следващата година ще започнат ремонтните дейности.

Свлачището по общинския път се активизира през 2015 година. Трасето беше затворено, като по обходния маршрут също се активизира свлачище. Това наложи отваряне на пътя аварийно, като сухиндолци дори излязоха на протест заедно с кмета. Пропадането на земна маса и на пътното платно обаче продължиха. Това доведе до многократни искания от страна инж. Пламен Чернев към институциите. С проблема се ангажира и народният представител Весела Лечева, която постави въпроса за свлачището от трибуната на Народното събрание.

Отпуснатите средства са добра новина за всички жители на община Сухиндол, включително за потребителите на Дома за пълнолетни лица с деменция, който се намира в Горско Косово. Пътят води и до язовир „Александър Стамболийски”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *