Възпитаник на СУ „Емилиян Станев“ с награда от музикален конкурс

ШЕСТОКЛАСНИКЪТ ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СИМЕОН ВИТАНОВ Е ВТОРИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС ЗА КЛАРИНЕТ „САВА ДИМИТРОВ“. Симеон е само на 12 години, свири в прочутия оркестър на гимназията „Джуниър бенд“ и учи кларинет при маестро Йордан Цветанов, който е диригент и ръководител и на бенда.

Малкият музикант е успял да спечели престижната награда в категория „А” на състезанието, което тази година се е провело за първи път в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” при строги епидемични мерки.

Людмила Петеркова от Чехия, която е солист кларинетист и преподавател, Джулиан Блис – сред най-добрите кларинетисти в света, Филип Купер, който е първи кларинетист на оркестъра на Парижката национална опера вече 30 години, доц. Вангел Тангъро, преподавател в Тексаския щатски университет, и още куп световноизвестни кларинетисти са оценявали представянето на децата. В комисията е бил поканен и великотърновецът Павлин Панайотов, който от години живее и работи в Чехия.

В конкурса са участвали деца от 10 държави. Освен Симеон още двама музиканти от оркестъра на СУ „Емилиян Станев“ са участвали в надпреварата и това са Камен Найденов, на 9 години, и Александър Чотов, на 13 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *